Gisteren moest ik voor mijn werk vanuit huis de hele dag een onlinepresentatie volgen. Aangezien er veel informatie tussen zat, die voor onze afdeling minder interessant was, hadden we besloten tijdens het luisteren ook wat werkzaamheden op te pakken. Ondertussen kreeg mijn man, die ook een thuiswerkdag had en aan dezelfde eettafel werkt, geregeld telefoon.

En toen ineens voelde ik het weer…, ik was mega-overprikkeld! Het multi-tasken, aandachtig luisteren en het tegelijkertijd werken aan iets anders, en de geluidenbrei van de presentatie, de telefoongesprekken van mijn man en de geluiden hier in huis waren mij te veel geworden. Ik kreeg een flashback naar de periode van mijn burn-out.

Mijn lijf schreeuwde “STOP!!” en ik wist, dat mijn eerste prioriteit nu Self Care was. Moeilijk, als er van je verwacht wordt, dat je doorwerkt! Maar de lunchpauze kwam precies op tijd en inmiddels weet ik: “Pauzeren werkt 😉”, dus nam ik ’s middags geregeld een korte pauze. Zo kon ik toch waardevol zijn voor de zaak en ook voor mijzelf zorgen.

Na vijven zocht ik eerst naar ontspanning in een leuke, vrolijke serie kijken en wat social media, maar ik merkte, dat dat NIET werkte. Ondanks mijn algehele lusteloosheid besloot ik na lange tijd toch maar te gaan dot painten. Ik had een kettinghanger klaarliggen om een ondergaande zon op te dotten. Rustig, verfdruppel voor verfdruppel begon ik boog na boog mooie kleuren rondom de zon te dotten: geel, zacht oranje, oranjerood, …..

En tóen voelde ik het weer, ik was weer mijzelf! Ik had de weg teruggevonden naar ontspanning, naar vreugde en naar mijn hart! Dat is wat dot painting voor mij doet. Het is mijn medicijn!

Kan jij ook wel zo’n gezond medicijn gebruiken? Ik hoop je graag na de lock down te mogen ontmoeten tijdens een workshop dot painting. Op de pagina Workshops Dot Painting en Agenda vind je informatie over de verschillende workshops, die ik bied. En ik kan je alvast verklappen, daar zit een mooie Self Care workshop bij!

Hartelijke groeten,
Sigrid

overprikkeld | burn-out | self care | pauzeren | dotten als medicijn | kettinghanger | schilderen met verfdruppels | weer goed in je vel | dot painting workshops | Creatief in 't Veld
0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2024 Creatief in 't Veld lovingly created with Plush

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?