Ik geloof in de kracht van zelfliefde en jezelf iets gunnen.
Wat versta ik onder zelfliefde?
Goed voor jezelf zorgen. Liefdevol en begripvol voor jezelf zijn. Open staan voor én gehoor geven aan je eigen behoeften. Jezelf vergeven voor je fouten en onvolkomenheden. Je zou het ook ‘je eigen beste vriendin zijn’ kunnen noemen. Want door goed voor jezelf te zorgen en compassie met jezelf te hebben op momenten, dat je lijdt*, krijg je een beter gevoel over jezelf. Daarmee bevorder je niet alleen je mentale, maar ook je lichamelijke gezondheid. En dan heb ik het nog niet eens over de positieve effecten daarvan op de mensen in jouw omgeving!
* gefrustreerd, geïrriteerd, boos, verdrietig, machteloos, etc.
Mijn ervaring
Jarenlang ben ik best streng en hard voor mijzelf geweest. Ik liet ik mijn hoofd regeren in plaats van een goede balans tussen mijn hoofd en mijn hart. Ik was perfectionistisch en erg kritisch op mijzelf.
Toen ik aan mijn opleiding begon om mijzelf beter te leren kennen en mijzelf te helen, ontdekte ik dat het ook anders kan. Zachter! Ik werd daar zo liefdevol en begripvol ontvangen, dat er wat in mij begon te veranderen. Ik leerde, dat we allemaal maar mensen zijn met ieder zijn/haar eigen pijn en onvolmaaktheden. Ik leerde met compassie naar mijzelf te kijken en dat het OK is om naar mijzelf te luisteren. Naar wat ik nodig heb en naar mijn behoeften.
Nu is het niet zo, dat ik na die 4-jarige opleiding dat helemaal in de vingers had hoor! Anders had ik niet 2 jaar later een heftige burn-out gekregen. Ik leer het wel steeds meer toe te passen. Stapje voor stapje kan ik er steeds beter voor mijzelf zijn (geruststellen), mijn gevoelens erkennen en mijzelf geven wat ik nodig of daarom vragen.
Gunnen
Soms is het ook goed om jezelf dingen te gunnen. Dat kunnen grote dingen zijn, zoals je droombaan achterna gaan. Maar ook kleine dingetjes, zoals jezelf een kadootje geven, waar je diep van binnen echt blij van wordt.
Ik geniet ervan om voor anderen mooie KaDotjes te maken, maar bij het maken van nieuwe Dot Art Kettinghangers, werd ik getrokken door de Blue Galaxy hanger. Dus besloot ik om deze nu eens aan mijzelf kado te doen! 💝
Wat gun jij jezelf?
Gun jij jezelf weleens iets uit zelfliefde? Als dat moeilijk voor jou is, wat zou jij dan voor jezelf doen of jezelf gunnen uit zelfliefde als je het jezelf wél zou durven gunnen?
Ik waardeer het zeer als jij dit met mij wil delen.

Hartelijke groeten,

Sigrid

anger Blue Galaxy | Kadotje | Kettinghanger | Valentijnkado | Creatief in 't Veld | Kado | Cadeau
0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2024 Creatief in 't Veld lovingly created with Plush

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?