Onbevangen creëren als een kind, hoe heerlijk is dat! Van de week zag ik een filmpje van een meisje van 1½ jaar, dat aan het kleien was. Heerlijk om te zien hoe onbevangen ze bezig was. Ze had het mama zien doen en besloot het gewoon zelf ook eens te gaan doen, te ervaren hoe het is om te kleien. Ze werd niet geremd door verwachtingen of beperkende gedachten. Het móest niet iets moois of perfects worden. Ze twijfelde niet of ze het wel kón. Ze ging kleien, gewoon omdat het haar leuk leek. En ze rolde en kneedde er met haar kleine handjes op los! 😊

Hoe anders is dat bij volwassenen (en zelfs al bij oudere kinderen)! Als volwassenen iets creatiefs zien, denken ze al snel: “Dat kan ik niet”, “Ik ben niet creatief” of “Dat wordt vast niet mooi.” Toch is mijn ervaring tijdens de workshops Dot Painting die ik geef, dat iedereen creatief is. De één doet het alleen vaker dan de ander.

Wat wij volwassenen van jonge kinderen kunnen leren, is onbevangen en verwachtingloos creëren. Niet je hoofd aan het woord laten, maar het gewoon dóen. Gewoon beginnen met creëren en voelen wat het met je doet en net als dat meisje van 1½ er plezier aan beleven! Als je dat doet, zal je als je klaar bent verrast zijn over jouw eigen creatie.

Ik nodig je van harte uit om dit te komen ervaren tijdens een workshop Dot Painting. Ik nodig je uit te genieten als een kind, zonder verwachtingen te gaan dotten en jezelf te laten verrassen door wat jij kunt creëren. Op de pagina Dot Painting lees je wat Dot Painting is en op de Workshops-pagina welke workshops ik aanbied.

Dus zet het alvast op je lijstje met leuke to do’s voor als we weer in kleine groepjes bij elkaar mogen komen! Ik kijk er naar uit je te mogen ontvangen bij de workshops.

Voor nu, nog even volhouden en blijf gezond!

Onbevangen creèren als een kind | zonder verwachtingen | zonder beperkende gedachten | gewoon doen | gewoon beginnen | dot painting workshops
0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2024 Creatief in 't Veld lovingly created with Plush

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?