Zoals jullie op de pagina ‘Over Sigrid‘ hebben kunnen lezen, heb ook ik een burn-out gehad. In deze blog deel ik daar een stukje over in de hoop, dat als jij een burn-out hebt, jij je hierin kunt herkennen en de mogelijkheid ziet om ook stappen richting jouw herstel te zetten.

Mijn burn-out was een lange worsteling tussen het idee hebben, dat ik weer aan de slag moest om nuttig te kunnen zijn en luisteren naar de signalen van mijn lichaam door liefdevol voor mijzelf te zijn. Nu ben ik enorm dankbaar dat ik (steeds opnieuw) voor het laatste heb gekozen en dat ik door mijn omgeving daarvoor de ruimte kreeg.

Misschien herken je dit? Vóór (en ook tijdens) de burn-out was ik gefocust op: doorzetten, dingen afmaken en afdwingen. Ik zat echt in een soort bewijs-, vecht- en “Ik wíl het en ik wil het nú!”-modus. Daardoor ging ik echter finaal over mijn eigen grenzen heen. Ik was er totaal niet mee bezig, dat ik, mijn lichaam en energie, grenzen hadden.

Het goede nieuws is, dat je zulke ingesleten gewoonten kunt veranderen. Ik zeg er eerlijk bij: Dat kost wel tijd en energie, maar het is het meer dan waard. Coaching, mijn eigen beste en liefdevolste vriendin zijn en dot painting hebben mij daarbij geholpen. In de loop der tijd heb ik die vechtmodus als een jas kunnen afwerpen. Nu luister ik veel beter naar mijn lichaam, mijn grenzen, behoeften, wensen en dromen.

Een goede coach vinden, met wie het klikt en die op liefdevolle wijze jou durft te prikkelen en uit te dagen, is een waardevolle stap. Een coach kan jou laten ervaren, dat we best rare gedachtenkronkels hebben en dat niet alles móet. We leggen onszelf vaak te veel op. Dankzij mijn coach durfde ik liefdevoller naar mijzelf te kijken, naar wat ik nou eigenlijk, als ik héél eerlijk was, zelf wilde. Daar meer aan toegeven in plaats van van alles te ‘moeten’, was een enorme bevrijding voor mij! Het hielp mij ontspannen.

Volgende keer, in deel 2 van dit blog, ga ik in op de rol die Dot Painting en Zelfliefde gespeeld hebben op mijn pad naar meer Flow & Plezier in mijn leven. Houd de site dus in de gaten. Je kunt mij ook volgen op FaceBook of Instagram. Dan word je vanzelf op de hoogte gehouden van nieuwe blogs, KaDotjes en Dot Painting workshops.

Tot volgende keer!

 

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2024 Creatief in 't Veld lovingly created with Plush

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?