Met alles wat er nu weer om ons heen gebeurt en de maatregelen die op stapel staan, is het niet altijd makkelijk om positief te blijven. Toch is het belangrijk, dat we ons best doen om de realiteit onder ogen te zien en tegelijkertijd positief te blijven. Voor jezelf, je bent er immers niet bij gebaat om hier mentaal onder te gaan lijden door depressief te worden, maar ook voor je gezin, je dierbaren en andere mensen om je heen. Want als jij ondanks dit alles positief weet te blijven, zal je dit ook uitstralen naar je gezin en naar iedereen in jouw omgeving. Hiermee stel je hen een voorbeeld, bied je hen ook hoop en stimuleer je hen om net als jij er het beste van te maken en naar die paar lichtpuntjes te kijken die er wél zijn!

Want laten we wel wezen, natuurlijk willen we niet, dat ons leven beperkt wordt door deze ziekte of door maatregelen. Natuurlijk willen we, dat iedereen de zorg en het onderwijs kan krijgen, die er nodig is en dat we zelf kunnen bepalen met hoeveel mensen wij de feestdagen doorbrengen. Maar de realiteit is, dat ons leven sinds corona behoorlijk veranderd is en ieder heeft daar op zijn/haar eigen manier onder te lijden (gehad).

Corona en de maatregelen die genomen worden, hebben we niet in de hand. Hoe wij ermee omgaan wél. We hebben de vrijheid van geest!

We kunnen bij de pakken neer gaan zitten of er voor kiezen om binnen de ruimte die we nog wél hebben er het beste van te maken. Vraag je af, wat je thuis of in de buitenlucht kunt doen waar je energie van krijgt en blij van wordt. Pak bijvoorbeeld een oude hobby op, iets creatiefs, muzikaals of sportiefs. Experimenteer met nieuwe recepten. Zet vaker lekkere muziek op. Maak het gezellig in huis door kaarsjes aan te steken of een familiespel uit de kast te halen. Kijk met welke kleine dingen jij jezelf, je partner, kinderen, etc. gelukkig maakt en gezelligheid in huis creëert. Vul jezelf met blijdschap, pak af en toe me-time thuis of in de natuur en stop met het elkaar bekritiseren. Iedereen worstelt immers met hetzelfde probleem.

In onze webshop vind je items, die kunnen bijdragen aan een gezelligere sfeer in huis en met een unieke Dot Art ketting en een mooie outfit voel je je meteen al een stuk lekkerder. Vergeet niet het effect van jezelf mooi aankleden. Daar hoef je de deur niet eens voor uit te gaan!  😉

alistair-dent-HZAcR-tDSCI-unsplash
0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2024 Creatief in 't Veld lovingly created with Plush

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?