Als ik ergens tegen opzie en het voor mij uit schuif, zoals gisteren het geval was, dan denk ik aan deze woorden van Kandinsky om mijzelf te motiveren: “It all starts with a Dot.” Hij zei, dat ieder schilderij begint met het zetten van een Dot, een stip, en dat daarna de mogelijkheden oneindig zijn.

Zo zie ik het ook. Om al die mogelijkheden en flow te creëren, moet je wel die eerste stap, die eerste ‘Dot’ zetten. Het gaat er niet om hoe groot of hoe mooi die is, als je hem maar zet. Daarmee laat je zien, dat je niet alleen een plan hebt maar ook dat je bereid bent om er energie in te steken. Je brengt het in beweging. Het begint met een kleine, eerste stap. Dat kan soms al genoeg zijn om flow te creëren, dan loopt de rest vanzelf.

Is dat niet het geval, dan zet je een volgende keer gewoon weer een stapje. Net zo lang tot blijkt dat je met al die kleine stapjes toch die grote berg beklommen hebt, waar je zo tegenop hebt gezien.

Na zelf eerder al wat van die stapjes genomen te hebben voor het project waar ik tegen opzag, wierp het gisteren eindelijk zijn vruchten af. Dat kon alleen gebeuren, doordat ik eerder mijzelf er toe gemotiveerd had die eerste ‘Dot’ te zetten.

Wat helpt jou jezelf te motiveren? Laat het mij weten via info@creatiefintveld.nl.

It all starts with a dot_Creatief in 't Veld
0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2024 Creatief in 't Veld lovingly created with Plush

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?