De meesten van jullie kennen Creatief in ‘t Veld van de Dot Painting workshops. Dat is ook waar ik mij in deze eerste jaren na het opstarten van Creatief in ‘t Veld voornamelijk op heb gefocust. Maar als het even kan, dot ik natuurlijk ook graag zelf en sommige van deze creaties bied ik dan te koop aan in de webshop op deze site.

Zo nu en dan waren er mensen in mijn omgeving, die mij vroegen of ik het niet leuk zou vinden om met mijn creaties op een bepaalde braderie of markt te gaan staan. Ergens wilde ik dat wel, maar als ik het echt goed op mij in liet werken, voelde ik toch telkens een ‘Nee’. Totdat ik begin dit jaar tot twee keer toe in korte tijd diezelfde vraag kreeg met betrekking tot het Kunstpark in Woerden. Kunstpark is een jaarlijks terugkerende kunstmarkt en door wat men mij daarover vertelde, werd ik enthousiast en voelde ik ineens een volle ‘Ja!’ Het idee om mijn Dot Art te kunnen tonen aan mensen, die speciaal naar een kunstmarkt komen, sprak mij wel aan. Dus schreef ik mij in.

Toen ik te horen kreeg, dat ik daar ook daadwerkelijk mocht gaan staan, was ik gelijk in een jubelstemming en begon ik al te visualiseren, wat ik daarvoor nodig zou hebben. In de tussenliggende maanden leefde ik helemaal naar het Kunstpark toe. Naast de praktische voorbereidingen vormde zich ook het idee om een grote mandala van 40 cm te dotten. Tot dan toe had ik enkel kleiner werk gemaakt, dus in het begin was dat wel een beetje spannend. Maar gaande weg merkte ik, dat ik de inspiratie bleef stromen en dat ik dot voor dot steeds een beetje meer verliefd werd op mijn mandala.

En toen was het ineens zover, zondag 27 augustus. Het meeste stond al ingepakt klaar, dus ik hoefde het alleen nog maar in de auto te laden en naar Woerden te rijden. Op dat moment ervaarde ik echt een gevoel van trots en enorme blijdschap, dat ik mijn passie heb gevonden, Creatief in ‘t Veld heb opgestart, leuke workshops mag geven, daardoor ook leuke mensen mag ontmoeten en dat ik nu de stap ging maken van creëren achter de schermen naar mijn kunst aan de buitenwereld tonen. Want zo voelde het echt toen ik mijn grote mandala klaar had, als kunst. Dat maakte dat ik aan de ene kant deze mandala met groot plezier wilde tonen en wellicht verkopen in het Kunstpark, maar aan de andere kant hoopte ik stiekem er nog langer van te kunnen genieten!

Die dag scheen de zon voor het grootste deel, maar er waren ook wat pittige buien voorspeld. Hierdoor was het minder druk dan andere jaren, heb ik mij laten vertellen, maar dat maakte voor mij niet uit. Ik vond het gewoon een enorm leuke ervaring! Al die belangstelling, de positieve reacties op mijn werk, het enthousiasme van sommige kinderen, de leuke en soms ook verrassende gesprekken en alle bekenden die speciaal voor mij kwamen, mijn energie ging er van bruisen! En als kers op de taart werd ook nog mijn grote mandala gekocht!! Dat vervulde mij helemaal met trots. En het mooie is, dat ik mijn creatie nog geregeld kan bewonderen 😘

Vanaf het moment van inschrijving tot de dag van het Kunstpark zelf is het voor mij één grote en bijzonder mooie belevenis geweest. Ik kijk er dan ook met veel plezier op terug en hoop er volgend jaar weer bij te zijn 🙏

KunstPark Woerden | kunstmarkt | Dot Art | Mandala Art
Mandala Richness by Creatief in 't Veld | KunstPark 2023 | Woerden | Kunstmarkt
0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2024 Creatief in 't Veld lovingly created with Plush

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?