Het komt steeds vaker voor, dat mensen een burn-out krijgen en toch zijn er nog steeds misvattingen over.

Als je mij bijvoorbeeld tien jaar geleden gevraagd zou hebben of ik het type was om een burn-out te kunnen krijgen, dan had ik ‘Nee’ gezegd. Ik zag mijzelf wel als een harde werker, maar ook als een sterk persoon, een doorzetter, iemand met voldoende energie. Toch heb ik zelf aan den lijve mogen ervaren, dat ook mensen zoals ik een burn-out kunnen krijgen.

Het zijn vaak juist mensen die hard werken, doorzetters zijn, altijd klaar staan voor en loyaal zijn aan anderen, die het risico op een burn-out lopen. Als zij dan ook nog een langdurige periode van stress meemaken (op het werk of privé door bijvoorbeeld een (v)echtscheiding), een trauma oplopen of intense rouw meemaken, is dat vaak de druppel. Van het ene op het andere moment komen ze stil te vallen, volledig uitgeput en opgebrand.

Zo heb ik zelf jaren lang hard gewerkt en steeds uitdagingen overwonnen. Ik voelde mij krachtig en alsof ik alles aan kon. Maar na jarenlang in een eerdere relatie op mijn tenen gelopen te hebben en een zeer stressvol half jaar op mijn werk, waarin ik probeerde alle ballen hoog te houden, eiste dat alles zijn tol.

Toen ik op een dag naar huis reed om daar verder te werken, voelde ik daar ineens een enorme weerstand tegen. Ik voelde me leeg, ik was op! Alleen al het idee dat ik thuis verder moest werken, benauwde mij en vloog mij naar de strot. Dat wat het moment waarop ik het wist: ik had een burn-out.

Waar ik voor mijn gevoel de laatste maanden in een Formule-1-auto had geracet, kwam mijn leven plots tot stilstand. Het voelde alsof ik zojuist keihard gecrasht was…

Ben jij herstellende van een burn-out of zit jij er tegenaan? Houd dan deze site of de social media pagina’s van Creatief in ‘t Veld in de gaten.
Binnenkort meer hierover.

Burn-out, opeens staat je leven stil, ben je uitgeput, leeg
0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2024 Creatief in 't Veld lovingly created with Plush

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?