Over Sigrid  en  Creatief in ‘t Veld

 

Hoe ik met dot painting in aanraking kwam

In 2016, toen mijn hoofd na bijna een jaar 24/7 aanstaan en zakelijke ‘topsport’ bedrijven ineens niet meer kon, moest ik erkennen, dat ik op was. Ik had een burn-out.
In de jaren daaraan voorafgaand had ik relationeel lange tijd op mijn tenen gelopen. Terugkijkend op het laatste jaar was ik ’s ochtends bij het opstaan al direct in gedachten op mijn werk. Dingen als aankleden en ontbijten deed ik op de automatische piloot. Na een dag keihard werken, kroop ik ’s avonds uitgeput in bed en na slechts een paar uur slapen, herhaalde het hele proces zich weer. Wie ik buiten het werk om was, was ik volledig kwijt.

ZoektochtDot painting workshops | Schoonhoven | Burn-out | Dot art artist | Ontspannen door dot painting | themaworkshops

De burn-out was voor mij het begin van een zoektocht naar wie ik ben en naar balans tussen inspanning en ontspanning, tussen mijn hoofd en mijn hart. Ik mocht gaan (her)ontdekken, wat mij plezier en energie gaf en waarvan ik ontspande.
Wandelen en een hernieuwde kennismaking met creatief bezig zijn, gaven mij rust en plezier. Met hulp van een coach leerde ik oude patronen doorbreken. Door het beoefenen van mindfulness leerde ik weer op een natuurlijk tempo dingen te doen en in het NU te zijn.

Wat mij heel erg geholpen heeft

Twee dingen die mij enorm geholpen hebben, waren het creëren van een ochtendritueel en dot painting. Door ’s ochtends eerst volgens een ontspannen ritueel te mediteren, wat yoga te doen en rustig te ontbijten kwam ik weer in contact met mijzelf, met mijn hart.
In dot painting vond ik de perfecte combinatie van ontspanning, plezier en creativiteit. Na één keer dotten was ik dan ook al ‘hooked’.

Waarom dot painting?

Het werken met kleur maakt mij vrolijk. Het continu zich herhalende proces van dopen in de verf en op het onderwerp werkt meditatief en geeft rust. Als ik aan het dotten ben, zit ik niet meer in mijn hoofd, maar werk ik puur vanuit mijn gevoel. Het werkt heel bevrijdend om zonder verwachtingen of van tevoren opgezet plan iets te creëren en dotten heeft mij ook geleerd, dat iets wat niet perfect is, toch heel mooi kan zijn.

In dot painting vond ik de perfecte combinatie van rust, plezier en creativiteit. Na één keer dotten was ik dan ook al ‘hooked’.

©2024 Creatief in 't Veld lovingly created with Plush

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?