Stippen op Biscuit – Wat is dat ?

Bij deze workshop gaan wij niet op kant & klaar servies uit de winkel Stippen. Nee, we gaan Stippen op Biscuit. Biscuit is ongeglazuurd en nog niet volledig afgebakken keramiek, dat nadat jij het voorzien hebt van mooie dots (stippen) en een laag glazuur volledig wordt wordt afgebakken in een professionele keramiekoven.

Wat deze Dot Painting workshop zó enorm leuk maakt, is dat je hierbij gaat ervaren welke transformatie jouw biscuit doormaakt. Van mat en blanco naar gedecoreerd met jouw mooie patroon en van bedekt onder een laag glazuur naar het afgebakken product.

In tegenstelling tot bij de workshop Stippen op Servies hoef je dit biscuit dus niet zelf thuis af te bakken. Na afloop van de workshop laten we de creaties drogen en worden ze hoog opgestookt en afgebakken in een professionele keramiekoven. Dit gaat Ans van Studio136 voor ons doen.

Het voordeel van stippen op Biscuit

Het voordeel hiervan is, dat het mooie patroon, dat jij op het Biscuit gestipt hebt, er helemaal ingebakken wordt. Hierdoor wordt het servies vaatwasserbestendig en voedselveilig. Je kan er dus oneindig veel plezier van hebben en je creëert in feite je eigen servies, een waanzinnig aandenken of een waardevol kado!

Zodra ieders servies is afgebakken, neem ik contact op om een datum af te spreken, waarop jullie je servies kunnen komen ophalen. Dat moment, waarop je jouw creatie terugziet, afgebakken en klaar voor gebruik, is echt heel speciaal! Je zal je zien, dat het biscuit echt een enorme transformatie heeft doorgemaakt in de oven. Dat maakt deze workshop tot één van de leukste om te doen!

Voor wie ?

Deze workshop is niet alleen leuk voor iedereen die een gezellige en creatieve workshop zoekt en het leuk lijkt om servies met vrolijke stippen te versieren, dat ook nog eens de vaatwasser in kan. Het is ook de perfecte workshop voor een teamuitje of het vieren van en stilstaan bij bijzondere momenten in het leven. Dat kan de vrijgezellendag van een lieve vriendin of familielid zijn, het bereiken van een bijzondere leeftijd, een afscheidsfeestje, maar ook een 25-jarige bruiloft bijvoorbeeld. Bij dit soort gelegenheden vraag ik je om contact met mij op te nemen, zodat we de mogelijkheden voor een privéworkshop kunnen bespreken.

Op de workshopdagen die in de agenda staan, kan iedereen zich aanmelden. Of je nu alleen bent en aanschuift bij anderen of dat je met een paar vriendinnen, familieleden, buutjes of collega’s komt, het kan allemaal. Je hebt geen schilderervaring nodig en hoeft ook niet creatief te zijn om toch iets moois te kunnen creëren.

Wil jij jouw eigen servies creëren? Thee drinken uit je zelf gedecoreerde mok of taart eten van jouw eigen vrolijke gebaksbordje?
Of wil jij voor een dierbare een heel persoonlijk kado maken, dat jaren lang meegaat? Lees dan verder en meld je aan.

Wat kan je bij deze workshop verwachten ?

Je krijgt uitleg over de materialen die we gebruiken en ik laat je de techniek van het Stippen op Biscuit zien. Met behulp van wat handigheidjes kan je een begin van een ontwerp maken en die verder op gevoel uitbreiden. Als je liever een sjabloon gebruikt om een mooi patroon te maken, dan kan dat ook. Daar ben je helemaal vrij in.

Je wordt voorzien van koffie, thee en wat lekkers en krijgt de gelegenheid om eerst wat te oefenen met deze techniek. Daarna mag je zelf kiezen op welk stuk servies je wil gaan stippen. Er is keuze uit verschillende bordjes, kommetjes en mokken, variërend in prijs van zo’n € 9,00 tot € 20,00. Heb je een feestelijke aangelegenheid? Dan kunnen jullie als groep natuurlijk ook een set gebaksbordjes en eventueel een taartschaal dotten. De taartschaal valt in een hogere prijscategorie en leent zich er prima voor om kado te geven.

Aan het eind van de workshop maken we alle creaties bakklaar, zodat Ans ze in haar professionele keramiekoven kan afbakken. Zodra alles is afgebakken, neem ik contact op om een datum af te spreken, waarop jullie je servies kunnen komen ophalen. Het moment dat je je eigen servies in handen hebt, is een belevenis op zich!

Inschrijven kan vanaf nu 🙂

Samen of individueel, je bent van harte welkom!

INSCHRIJVEN

Praktische informatie :

Deze 3,5 uur durende workshop kost € 50,00 per persoon.

Dit is inclusief:

  • Verf, oefenmateriaal en glazuur
    Tijdens de workshop kan je gebruik maken van mijn dot art tools.
  • Koffie, thee
  • Lekkers
  • Afbakken in professionele keramiekoven
  • Een afhaalmoment
  • Goodiebag

De prijs van het biscuit is niet inbegrepen. Zo kan je zelf bepalen waarop je wil dotten en uit welk prijssegment je wil kiezen.

Locatie: Woerden

De workshop begint om 19.00 uur en je bent vanaf 18.50 uur van harte welkom.

Wil jij met meerdere personen een privéworkshop boeken? Neem dan alsjeblieft contact op via info@creatiefintveld.nl  dan kijken we naar de mogelijkheden en prikken we een aparte datum voor jullie als groep.

(Bij onvoldoende animo behouden wij ons het recht voor de workshop naar een andere datum te verschuiven.)

Meld je aan of tip iemand!

INSCHRIJVEN
workshop stippen op ongeglazuurd servies| stippen op servies | dotten op ongeglazuurd servies | stippen | stippen op ongeglazuurd servies | stippen op biscuit | dotten biscuit | Biscuit Dot Painting | je eigen servies maken | je eigen servies dotten | 30 jaar | 50 jaar | afscheidsfeest | jubileum | 25-jarig huwelijk | vrijgezellenfeest | teamuitje

Klik hier om de reviews te lezen…

©2024 Creatief in 't Veld lovingly created with Plush

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?